sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Joulukalenteri, luukku 21

Perinteisin joulukakku on Taatelikakku, miten se leivotaan? Tässä on ohje siihen.

 RESPTI TAATELIKAKKUUN:

1 pkt kivettömiä taateleita
3 dl vettä
1 ½ dl sokeria
200 g voita/margariinia
2 munaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
  • Paloittele taatelit ja keitä ne soseeksi veden ja sokerin kanssa.
  • Sekoita joukkoon rasva ja anna seoksen jäähtyä.
  • Lisää seokseen munat yksitellen hyvin vatkaten.
  • sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
  • kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
  •  Paista 175 asteessa, noin tunti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti