70g hiivaa
7DL maitoa
3 kananmunaa
3DL sokeria
3tl suolaa
1,5 rkl kaardemummaa
20-25DL vehnäjauhoja
200g voita
1.Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon kananmunat, suola, kaardemumma, sokeri, voisula ja osa jauhoista.
2. Kun puolet jauhoista on laitettu taikinaan, niin rupea alustamaan. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
3.Kohoamisen jälkeen rupee pyörrittämään taikinasta pullia. Tee sormella aukko pullan keskelle ja pyörrittele reikä isommaksi.
4.Kohota pullat hyvin liinan alla.
5.Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa170 asteiseen.
6.Paista muutama munkki kerrallaan. Käännä munkki paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle. Pyöritä munkit sokerissa.



Ei kommentteja:
Lähetä kommentti