lauantai 16. huhtikuuta 2016

26.3.2016

Moikka, miten teidän pääsiäinen meni ja kävikö teillä paljo trulleja? Meillä ei ole moneen vuoteen käynyt, kuin muutama, en tiedä mihin ne on hävinneet. Noh, jäi ainakin mulle syötävää :P Ei mulla pääsiäisestä pahemmin ole mitään kerrottavaa, mutta voisin jakaa teille appelssiinijuustokakun ohjeen. Tein nimittäin pääsiäiseksi juustokakun. Tämä postaus tuli aika myöhässä, mutta ajattelin silti julkaista tämän postauksen teille.

Pohja:
250-300 g digestive keksiä
50 g voita
Täyte:
2 dl vispikermaa
400 g appelssiinituorejuustoa
2 prk säilykepersikoita
7-8 liivatelehteä
2 rkl vaalea siirappi
½ lime
Kiille:
2,5 dl hedelmämehua (suosittelen laittamaan mandariini juissia)
2 liivatelehteä

1. Murskaa digestive keksit muovipusissa tai blenderissä. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele keksiseos vuokaan.
2.  Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Valuta persikat hyvin ja soseuta persikat sauvasekottimella/blenderillä. Lisää soseutetut persikat kermavaahdon joukkoon. Sekoita myös täytteen joukkoon appelssiinituorejuusto.
3.Lisää lopuksi siirappi ja lime mehu massan joukkoon. Laita kattillaan tilkka vettä ja lisää hyvin puristetut liivatelehdet joukkoon, kiahauta.
4. Kaada sulatettu liivate ohuena nauhana massaan ja sekoita hyvin.
5. Kaada massa vuokaan, tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.
6. Laita kattilaan mehu ja lisää hyvin puristetut liivatelehdet kattilaan. Anna mehun jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kaada kakun pinnalle varovasti lusikan kautta. Laita jääkaappiin hyytymään noin tunniksi.
7.Lopuksi koristele juustokakku miten itse tahdot.
2016-03-26 16.41.16 IMG_3075 IMG_3080 kokko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti