lauantai 18. heinäkuuta 2015

Niinku jääpala, mä sulan kun sä katot mua vaik koitan olla viilee

heippa, mulla ei oo tullut nyt postausta pitkään aikaan, mutta ei tässä pahemmin mitään erikoista ole tapahtunut. Tän blogin hiljaisuuden vuoksi oon tehnyt video postauksia youtuben puolelle, käykää videoni katsomassa jos yhtään kiinostaa. Heinäkuuun kolme ensimmäistä päivää oli kunnon helteet ja niistä kyllä nautin, ne päivät meni viettämällä ystävieni seurassa. Jennin kanssa syötiin kuumana kesä päivänä jätskiä ja minä vain valitin että kun on kuuma, vaikka ei sais. Siinä sitten Jennin kanssa suunniteltiin, jos pidettäis picnic huomenna Millan ja Hennan seurassa. 3.7 sopi kaikille sopivasti ja saatiin se sitten toteutettua. Keskiviikkona lähdin sitten Jennille polkemaan pyörällä ja siitä jatkettiin sit matkaa kaupungille. Kaupungissa kokoonnuttiin ja käytiin ostamassa kaikenlaisia herkkuja mm. mansikoita, viinirypäleitä, sipsejä, keksejä, Tuc-suolakeksejä, karkkia, hiaman alkoholia ja limsaa. Suunta oli kauppareissun jälkeen kohti hoviskan rantaa ja sinne sitten jäätiin. Oli kyllä tosi kiva nähdä Hennaa pitkästä aikaan, kun häntä en ole pahemmin nähnyt koko kesän aikana.
icream picnic Lauantaina tuli himo leipoa joku kesäinen herkku ja päädyin sitten pavlova kakkuun. En ollut aiemmin kokeillut enkä syönnyt, mutta oli kyllä tosi herkullista. On kyllä pakko vielä tehdä sitä tässä kesän aikana uudestaan. Laitan teille tähän alas siitä vielä ohjeen, jos haluatte kokeilla kyseistä kakkua.

Pohja:
4 kananmunan valkuaista
2 ½ dl hienoa sokeria
2 tl peruna- tai maissitärkkelysjauhoja
1 tl omenaviinietikkaa tai sitruunanmehua

Täyte:
3 dl kuohukermaa
hedelmiä ja/tai marjoja, esim. kiiviä,
sharon-hedelmää, mansikoita, vadelmia, ananaskirsikoita
mintunlehtiä
tomusokeria

1. Kuumenna uuni 125-asteiseksi. Piirrä leivinpaperin päälle ympyrä.
2. Erottele kananmunien valkuaiset kulhoon. Vatkaa höttöiseksi vaahdoksi.
3. Lisää puolet sokerista valkuaisten joukkoon vähitellen ja koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita perunajauhot lopun sokerin joukkoon. Lisää sokeri-perunajauhoseos valkuaisvaahtoon vähitellen koko ajan vatkaten. Vatkaa seosta, kunnes se on kiiltävän valkoista ja kovaa. Sekoita marenkivaahdon joukkoon omenaviinietikka tai sitruunanmehu.
4. Nostele lusikalla marenkivaahtoa leivinpaperille piirretyn ympyrän sisään. Tee lusikalla marenkitaikinan reunoihin huippuja. Voit myös pursottaa taikinan ympyrän muotoon. Kypsennä uunin alatasolla 1 ½ tuntia. Anna marengin jäähtyä ja kovettua rauhassa uunipellillä.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuori hedelmät tarvittaessa ja leikkaa lohkoiksi.
6. Nosta marenkipohja paistinlastojen avulla tarjoiluvadille. Levitä marenkipohjan keskelle kermavaahtoa, hedelmiä ja marjoja. Koristele mintunlehdillä. Siivilöi pinnalle tomusokeria.
marenkikakku pavlova kakku  Sunnuntaina suunnattiin sitten powerparkkiin serkkuni Casperin ja Veinin kanssa. Aluksi oli aika viileä ilma kun päästiin perille, mutta sitten rupesi pikku hiljaa lämpenemään. Tuli testattua uusi powerparkin laite nimittäin junker, se oli kyllä aivan mahtava! Käytiin siinä joku 5 kertaa. Jos te ette ole vielä kyseistä laitetta kokeilleet, niin menkää ihmeessä se testaamaan. Kokeiltiin K wai river ja sen jälkeen oltiin ihan märkiä, mutta olihan sekin pakko kokeilla ja samalla Veini kuvas pieen pätkän ku oltii siinä laitteessa. 5D:hen meinattiin mennä, mutta ei me sit enään oikeen keritty. Karkkia ja lakuja ostettiin sitten lopuksi kun lähdettiin kotiin powerparkista. reissua powerpark caramel Mä tuossa viime viikon alkuviikosta värjisin hiukset sävyte hoitoaineella ja huomas taas huikean eron. Olen siitä kertonut teille täällä blogin puolella jo aikasemmin, mutta se ei kestä ku mulla 2x just ja just koska mulla on niin pitkät hiukset. Pitäis ostaa uutta, koska nyt se on päässyt ihan kokonaan jo loppumaan. Se on kyllä aika sotkusta puuhaa, mutta ite oon ollu siihen tosi tyytyväinen, niin aion jatkossakin käyttää sävyte hoitoaineita. Viime viikon perjantaina menin Jennin kanssa kaupunkiin ja löysin pari ostosta. Bik Bokista löysin sinertävät shortsit ja Glitteristä ihan kiiltävät korvikset, ne oli -75% niin sain ne tosi halvalla. Normaalisti nää korvikset olisi ollu 24,95€ ja sain ne nyt about 7€. Lauantaina suuntaisin sitten Veinin luo ja hain matkan varrelta mansikoita, niin syötiin jätskiannokset ja päälle laitettiin mansikoita, oi että oli hyvää. Illemmalla lähdettiin ottaamaan ulkoota vähän raitista ilmaa ja kävelemään ahvensaarelle päin. Sunnuntaina sitten koitti Veinin Veljen rippijuhlat. Kirkko oli siinä 10 aikaan aamusta, joten herätä piti siinä puoli 8 aikaan, että ehdittiin valmistua tai minä, Veini nukkui kyllä vähän pidempään :D Kirkon jälkeen suunnattiin seiglissiin eli se on sellanen tila minkä saa varata jos aikoo pitää siellä esmerkiksi jotkut juhlat. Siellä oli ensin tarjolla lohikeittoa ja sen jälkeen vadelma/mansikkakakkua. Vilhosta mentiin sitten ottamaan kuvia pihalle, kun kaikki viaraat olivat lähteneet. Ei mulla pahemmin muuta tällä kertaa ole sanottavissa. Tammerfestistä tulee sitte erillinen postaus, heippa♥ punaiset hiukset chillailua ja nugettien kera jugurtti juoma icream Vaakapohja 12.7 ruokaa kakku vilho

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti